HOE hoogbegaafdheid Ondersteuning en Educatie

Hoogbegaafdheid Ondersteuning en Educatie

HOE staat voor Hoogbegaafdheid Ondersteuning en Educatie en is er voor iedereen die de belangen van hoogbegaafden in het onderwijs behartigt en mee wil helpen het onderwijs voor hoogbegaafden te verbeteren. Als mede-oprichter van HOE nodig ik je uit om ook eens op de onze site te komen kijken.

Wij bieden een overzicht van alle beschikbare sociale kaarten en andere relevante informatie met betrekking tot hoogbegaafdheid. Ook bieden wij ondersteuning voor ouders, scholen en professionals middels verschillende diensten.

Wij verwelkomen alle nieuwe ideeën en mogelijke samenwerking. Lijkt het je leuk om eens met ons te sparren en mogelijkheden te bespreken? Neem dan vooral contact met ons op. Je kunt ons ook op Facebook volgen.

HOE kan u helpen

Genomineerd voor de Mensa Fonds Publieks Award

HOEders Bob en Karin

Karin van der Leeuw en Bob Schoenmaker van HOE zijn door de jury genomineerd voor de Publieks Award van de Mensa Fonds Awards 2021!
Die prijs is er voor mensen of organisaties die op het gebied van werk, onderwijs, maatschappij of anderszins hoogbegaafden hebben geholpen.
Al jarenlang zetten Karin en Bob zich in hun eigen omgeving in voor goede informatie en voorlichting over (meer-en hoog)begaafdheid. Zij vragen aandacht voor de uitzondering, voor maatwerk, voor gezien worden als mens. Sinds eind 2017 doen zij dit met HOE.

Twee glunderende HOE-ders

Afgelopen weekend kregen de twee te horen dat ze niet alleen als kandidaten aangedragen waren, maar dat de jury besloten heeft ze te nomineren voor de Publieks Award. Daarmee horen ze bij de laatste drie. Deze nominatie door de jury kwam als een volslagen verrassing.
“We waren even totaal uit ons doen, maar daarna ongelooflijk blij. Deze nominatie alleen al voelt als het krijgen van een lintje.”

Het Mensa Fonds

Mensa is een wereldwijde organisatie voor hoogbegaafden. Het Mensa Fonds looft jaarlijks een aantal prijzen uit voor mensen die zich buitengewoon ingezet hebben voor hoogbegaafden. In het verleden zijn prijzen toegekend aan oa. Dolores Leeuwin, Tessa Kieboom en Robbert Dijkgraaf.
Opgericht in 2013 ijvert het Mensa Fonds voor het genereren van maatschappelijke bekendheid over hoogbegaafdheid door het organiseren en stimuleren van activiteiten.
De genomineerden voor de Publieks Award in 2021 zijn:
Bob Schoenmaker en Karin van der Leeuw, mede-oprichters van HOE en onbaatzuchtig belangenbehartigers;
Janet van Horssen-Sollie, onderzoeker en schrijver van “Kleine Hoogbegaafdheid voor Dummies”;
Jim Jansen, journalist (New Scientist, Parool en AD).
Elke nominatie wordt toegelicht in een juryrapport: https://mensafonds.nl/juryrapport-mensa-fonds-awards.../.

Een publieksprijs in het verschiet?

De nominatie door de jury is voor Bob en Karin en hun mede-vrijwilligers van HOE al een enorme opsteker. Kan het nog fantastischer? Daarvoor is het woord aan het publiek.
Er zijn drie genomineerden voor de Publieks Award. Het publiek mag stemmen t/m 28 maart. Op 11 april 2021 vindt de uitslag en de uitreiking plaats.
De uitreiking van de prijzen (Impact Award, Uitblinker Award en Publieks Award) zal via livestreaming te volgen zijn.
Stemmen kan via: https://mensafonds.nl/stemmen/ .