HOE kan u helpen

HOE is er om passend onderwijs te realiseren voor hoogbegaafde kinderen, maar daarnaast heeft HOE nog veel meer te bieden.

HOE is er voor ouders van hoogbegaafden en natuurlijk hoogbegaafde kinderen zelf om te helpen bij het vinden van een weg door het labyrinth dat Passend Onderwijs heet. Veel ouders weten niet welke rechten ze hebben en daar wordt nog wel eens misbruik van gemaakt, waardoor ze al gauw slachtoffer worden van het systeem, met alle gevolgen van dien. Dit komt de kwetsbare groep hoogbegaafde kinderen niet ten goede, waardoor veel talent onnodig genegeerd wordt of, erger nog, verloren gaat.

Daarnaast biedt HOE ook voorlichting aan scholen op het gebied van ondersteuning en begeleiding van hoogbegaafden in de vorm van een eigen ontwikkelde intervisie, gebaseerd op de theorieën van Dr. James T Webb, een vooraanstaande Amerikaanse psycholoog op het gebied van hoogbegaafdheid en oprichter van SENG. Door leerkrachten op een andere manier te laten kijken naar de (vaak lastige) situaties die zich voordoen met hoogbegaafde kinderen cq. leerlingen, kan zonder teveel gedoe toch al gauw een oplossing zich aanbieden. Weten hoe tot die oplossing te komen is vaak makkelijker dan je denkt. 

Heeft u interesse? Neem dan vooral contact met ons op. We kijken graag vrijblijvend met u mee naar de mogelijkheden: