KernTalenten en (Studie)Loopbaan

Een KernTalentenanalyse is gebaseerd op wat u als kind het allerliefste deed. Daar we over het algemeen niet terug kunnen reizen in de tijd, maakt dat waar we mee speelden in die belangrijke fase in ons leven ook niet meer veranderd kan worden. Waar we ons vroeger mee bezighielden legde de basis voor waar we als volwassene ons op kunnen ontwikkelen: een kind wordt niet creatief van het spelen met Lego, maar speelde met Lego omdat het creatief ís.

Omdat u elk van de 23 KernTalenten op drie verschillende gradaties kunt bezitten - Klein, Half en Sterk - maakt het dat er 94 miljard (!) mogelijke combinaties zijn. Tevens worden de waarden en normen meegenomen, waardoor elke analyse net zo uniek is als de kandidaat zelf. U wordt niet in een hokje geplaatst, maar krijgt je eigen persoonlijke blauwdruk, waar u de rest van uw (volwassen) leven op kan terug vallen. Het biedt ondersteuning bij het maken van de juiste studiekeuze of de juiste stap in uw carriere. Het kan werkgevers inzicht bieden in de talenten van hun personeel, zodat deze duurzaam ingezet kunnen worden en kunnen excelleren. 

Kleine KernTalenten zijn energievreters, Halve KernTalenten zijn neutraal en Sterke KernTalenten zijn energiegevers. Excelleren kan op competenties gebaseerd op uw Sterke KernTalenten (Competenties opbouwen op kleine KernTalenten zal enkel veel energie kosten, zonder ook daadwerkelijk vruchten af te werpen). Aan uw Kleine KernTalenten besteedt u het beste weinig tot geen aandacht (als het echt niet anders kan) of laat u aan anderen over, die daar wel energie van krijgen. 


Waarom witte rozen rood verven? Ze komen zo helemaal niet tot hun recht en gaan ze wegkwijnen. Accepteer zowel de witte als de rode rozen voor hun eigen pracht en talent en zet ze ieder passend in, zodat ze kunnen stralen. Daar profiteert niet alleen de kandiaat zelf van, maar ook de directe omgeving, zoals familie, vrienden, collega's en werkgevers.

Iedereen kan bij mij terecht voor een KernTalentenanalyse, zolang u aan de gestelde leeftijdsgrens voldoet. Welke mogelijkheden er zijn kunnen we samen bespreken. 

"Het is gemakkelijker sterke kinderen te maken dan gebroken volwassenen te repareren."
Frederick Douglass

'Oh, painting the roses red
And many a tear we shed
Because we know
They'll cease to grow
In fact, they'll soon be dead
And yet we go ahead
Painting the roses red
Painting the roses red
We're painting the roses red'(Uit Alice in Wonderland van Disney 1951)

painting the roses red
coretalents