sta geboren leiders menselijkheid toe

Op de werkvloer


Bij het maken van de juiste keuze voor uw loopbaan


'90 procent van de volwassenen besteedt de helft van hun wakkere leven aan dingen die ze liever niet doen op plaatsen waar ze liever niet zijn.'
-Barry Schwartz


Minstens 45 jaar van uw leven breng je werkend door: 220 werkdagen per jaar, 164 uren per maand en 8u per dag of ... 79.200 uren van uw leven. Dat moét gewoon positief zijn!

Uw werk moet 'leef'-baar zijn omdat het zo'n gigantisch stuk van uw leven is. Wist u dat u minstens 70-75% - en liefst zelfs 85% of meer - van uw sterke KernTalenten kwijt moet kunnen in uw werk? Zodat uw werk u energie geeft, u waardig en zinvol doet voelen en u simpelweg ook blij maakt.

Is dat nu niet het geval, of juist wel en wilt u dat zo houden voor de toekomst?

Dan is het hoog tijd voor een professionele, individuele loopbaanbegeleiding. Die start natuurlijk met een gedegen KernTalentenanalyse om helemaal te weten wie u bent: de aard van het beestje, uw natuurlijke motivatie en al uw potentieel talent, zelfs nog verborgen. Het diepte-interview toont daarbij uw huidige competenties.

We weten dan niet alleen waar het schoentje wringt of kan gaan wringen, maar ook waar uw hart sneller van slaat. 

Ik breng uw persoonlijkheid, waardevolle talenten en drijfveren in kaart en ... niet te versmaden: het verslag ervan kunt u levenslang raadplegen bij belangrijke keuzes of op kruispunten in uw leven, zelfs privé. Deze gedetailleerde én complete zelfkennis helpt u om - ook op professioneel vlak - helemaal te worden wie u in aanleg kunt zijn.

Ik geef u tevens een speciaal ontworpen instrument mee om u te leren kiezen uit zeeën van mogelijkheden. Zodat u met kennis van zaken beslist of het nu al tijd is om uit te kijken naar een nieuwe omgeving of niet.

Wie weet is een nieuwe rol met een nieuw takenpakket in dezelfde organisatie wel mogelijk en voldoende om u (weer) professioneel springlevend te voelen? Welke dat kan zijn, bespreken we samen, evenals hoe u dat dan het beste aanpakt. 

the universal talent myth
the universal talent myth
winding stairs

Bij het in kaart brengen van het talent binnen uw bedrijf


De KernTalentenanalyse geeft u als bedrijf een precies zicht op alles wat uw medewerkers in petto hebben, ook wat nog maar latent sluimert. U kunt hen dan die banen en rollen aanbieden die hen als persoon doen groeien, die hun competenties uitbreiden en hun verantwoordelijkheid doen toenemen op basis van wat zij allemaal in huis hebben. Een KernTalentenanalyse wordt ook vaak als assessment-tool ingezet.

Karakter, talenten en motivatie zijn elementen die stevig verankerd zitten. Al verandert een mens zijn hele leven, sommige dingen blijven enorm stabiel. Wist u dat 80% van uw talenten bij je geboorte al vastliggen? Prof. Dr. Dick Swaab, hoofd hersenonderzoek in het AMC in Amsterdam heeft dit aangetoond.

Mensen aanwerven en duurzaam tewerkstellen betekent ook: verantwoordelijkheid nemen voor hun welzijn. Vermijden van situaties waar ze ziek van worden, of beter nog: zorgen dat ze werken op taken waar ze blij van worden. Dat is een krachtige en vooral preventieve (!) aanpak tegen allerlei gezondheidsproblemen, stress en burn- & bore-out.

Over het algemeen weten we dat onze hersenen pas rond onze 30e levensjaar volledig ontwikkeld zijn. De foto van Erik Scherder hieronder laat dat mooi zien. Hoe meer blauw, hoe meer 'af'. Daarna gaat het 'bergafwaarts'. En dat terwijl we nog minstens 35 jaar aan werkend leven voor ons hebben. 
Werkgevers spelen hier al dan niet bewust op in. Uit onderzoek is gebleken dat we vanaf 40 jaar gezien worden als afgeschreven op de arbeidsmarkt. En dan hebben we nog het meerendeel van one werkende jaren voor de boeg.

de aftakeling van de hersenen erik scherder

Wist u ook dat we die 'achteruitgang' kunnen vertragen? Door mensen op basis van intrinsieke motivatie zichzelf te laten uitdagen op het werk, kunnen we de aftakeling van onze hersenen stabiliseren.
Hoe belangrijk is het dan niet om mensen op de juiste, passende plaats te krijgen op het werk? Gebaseerd op hun aard, met uitdaging afgestemd op hun potentie en waar ze intrinsiek voor gemotiveerd zijn?

Een baan kunt u herdefiniëren, er stukjes afsnijden en taken herverdelen, of aan job crafting doen. Maar dat alles kunt u heus niet met de persoonlijkheid van een medewerker!

Het is daarom verstandig dat u en uw medewerker die complete en gedetailleerde puzzel van uw medewerker goed leert kennen. Zodat u hem of haar kunt inzetten waar hij of zij groeit en bloeit, waar hij/zij wíl groeien en bloeien. Dat is in zijn/haar voordeel en in dat van uw organisatie. Medewerkers op de hoogte laten zijn van elkaars sterke, halve en kleine KernTalenten zorgt tevens voor begrip. Ze kunnen elkaar gaan aanvullen en ondersteunen.

Vergeet nooit dat u van een appel geen peer kan maken, hoeveel cursussen en coaching sessies je er ook tegenaan gooit - maar dat wist u al, natuurlijk.

Wist u ook al dat coaching op sterke KernTalenten erg snel rendeert? En wist u dat opleidingen beklijven als ze geënt zijn op sterke KernTalenten?
Dat daarbij (ziekte)verzuim afneemt, uw personeelsverloop vermindert, er betere loopbaanontwikkeling is onder medewerkers, de algehele sfeer verbetert, er veel minder burn- en bore-outs toeslaan en de productiviteit verhoogt, zijn dan meer dan alleen mooi meegenomen bijkomstigheden.

Eerst 'proeven' van wat de methode voor u zou kunnen betekenen, voordat u de knoop doorhakt? Dan is de KernTalenten Proeverij echt iets voor u.

very few things were indeed impossible
CoreTalents