KernTalenten op de werkvloer


Bij het maken van de juiste keuze voor uw loopbaan

Minstens 45 jaar van uw leven breng je werkend door: 220 werkdagen per jaar, 164 uren per maand en 8u per dag of ... 79.200 uren van uw leven. Dat moét gewoon positief zijn!

Uw werk moet 'leef'-baar zijn omdat het zo'n gigantisch stuk van uw leven is. Wist u dat u minstens 70-75% - en liefst zelfs 85% of meer - van uw sterke KernTalenten kwijt moet kunnen in uw werk? Zodat uw werk u energie geeft, u waardig en zinvol doet voelen en u simpelweg ook blij maakt.

Is dat nu niet het geval, of juist wel en wilt u dat zo houden voor de toekomst?

Dan is het hoog tijd voor een professionele, individuele loopbaanbegeleiding. Die start natuurlijk met een gedegen KernTalentenanalyse om helemaal te weten wie u bent: de aard van het beestje, uw natuurlijke motivatie en al uw potentieel talent, zelfs nog verborgen. Het diepte-interview toont daarbij uw huidige competenties.

We weten dan niet alleen waar het schoentje wringt of kan gaan wringen, maar ook waar uw hart sneller van slaat. 

U wilt toch niet behoren bij het legertje mensen dat de dagen tot zijn pensioen aftelt om dan pas te léven? Of dat tegen een nieuwe werkdag opkijkt omdat er een verse portie onenigheid met baas of collega’s aan komt? Of dat zich doodergert aan de bedrijfsmentaliteit omdat ze haaks staat op uw normen en waarden, hoe prachtig het tegengestelde ook verwoord is in de officiële visie, missie en waarden? Nee toch? Inderdaad, daarvoor is het leven veel te kort en te kostbaar.

Uw persoonlijke en professionele Analist brengt uw persoonlijkheid, waardevolle talenten en drijfveren in kaart en ... niet te versmaden: het verslag ervan kunt u levenslang raadplegen bij belangrijke keuzes of op kruispunten in uw leven, zelfs privé. Deze gedetailleerde én complete zelfkennis helpt u om - ook op professioneel vlak - helemaal te worden wie u in aanleg kunt zijn.


Als uw Analist zal ik samen met u een speciaal ontworpen instrument gebruiken om u te leren kiezen uit zeeën van mogelijkheden. Zodat u met kennis van zaken beslist of het nu al tijd is om uit te kijken naar een nieuwe omgeving of niet.

Wie weet is een nieuwe rol met een nieuw takenpakket in dezelfde organisatie wel mogelijk en voldoende om u (weer) professioneel springlevend te voelen? Welke dat kan zijn, bespreken we samen, evenals hoe u dat dan het beste aanpakt. 

U bijstaan zodat u uw loopbaan in handen kunt nemen om duurzaam én positief aan de slag te gaan of te blijven, is ons altijd neutraal uitgangspunt. Of dat bij uw huidige werkgever is of niet bespreken we samen.

Uw professionele toekomst gekaderd in uw eigen situatie staat centraal, zodat u ook in uw ‘werkend leven’ voluit mag én kan 'leven'!


Bij het in kaart brengen van het talent binnen uw bedrijf


De KernTalentenanalyse geeft u als bedrijf een precies zicht op alles wat uw medewerkers in petto hebben, ook wat nog maar latent sluimert. U kunt hen dan die banen en rollen aanbieden die hen als persoon doen groeien, die hun competenties uitbreiden en hun verantwoordelijkheid doen toenemen op basis van wat zij allemaal in huis hebben. Een KernTalentenanalyse wordt ook vaak als assessment-tool ingezet.

Karakter, talenten en motivatie zijn elementen die stevig verankerd zitten. Al verandert een mens zijn hele leven, sommige dingen blijven enorm stabiel. Wist u dat 80% van uw talenten bij je geboorte al vastliggen? Prof. Dr. Dick Swaab, hoofd hersenonderzoek in het AMC in Amsterdam heeft dit aangetoond.

Mensen aanwerven en duurzaam tewerkstellen betekent ook: verantwoordelijkheid nemen voor hun welzijn. Vermijden van situaties waar ze ziek van worden, of beter nog: zorgen dat ze werken op taken waar ze blij van worden. Dat is een krachtige en vooral preventieve (!) aanpak tegen allerlei gezondheidsproblemen, stress en burn- & bore-out.

U weet nu dat een KernTalentenanalyse mensen in hun waarde en kracht zet en dat het ze 'goesting' geeft zichzelf (weer) op de juiste rails te zetten.

U weet nu ook dat een KernTalentenanalyse perfect zicht geeft op wat mensen nu energie geeft en in de toekomst zal geven, en wat hen energie kost en zal kosten. En op wat hun ogen nu en later doet blinken, of juist niet.

Ervaren analisten bekend met deze materie vertalen de gevraagde (kern)competenties naar KernTalenten en omgekeerd. Wist u dat u, als HR professional, zorgcoördinator of coach nu ook een opleiding kunt volgen voor KernTalententolk, om de uitslag van een KernTalentenanalyse goed te kunnen vertalen naar de praktijk?

Een baan kunt u herdefiniëren, er stukjes afsnijden en taken herverdelen, of aan job crafting doen. Maar dat alles kunt u heus niet met de persoonlijkheid van een medewerker!

Het is daarom verstandig dat u en uw medewerker die complete en gedetailleerde puzzel van uw medewerker goed leert kennen. Zodat u hem of haar kunt inzetten waar hij of zij groeit en bloeit, waar hij/zij wíl groeien en bloeien. Dat is in zijn/haar voordeel en in dat van uw organisatie. Medewerkers op de hoogte laten zijn van elkaars sterke, halve en kleine KernTalenten zorgt tevens voor begrip. Ze kunnen elkaar gaan aanvullen en ondersteunen. 

Vergeet nooit dat u van een appel geen peer kan maken, hoeveel cursussen en coaching sessies je er ook tegenaan gooit - maar dat wist u al, natuurlijk.

Wist u ook al dat coaching op sterke KernTalenten erg snel rendeert? En wist u dat opleidingen beklijven als ze geënt zijn op sterke KernTalenten? Dan beseft u meteen hoe enorm veel geld u kunt besparen door de juiste mensen naar de juiste cursussen te sturen en ook … hoe u concreet bijdraagt aan gelukkige en (mentaal) gezonde medewerkers. 
Dat daarbij (ziekte)verzuim afneemt, uw personeelsverloop vermindert, er betere loopbaanontwikkeling is onder medewerkers, de algehele sfeer verbetert, er veel minder burn- en bore-outs toeslaan en de productiviteit verhoogt, zijn dan meer dan alleen plezierige neveneffecten.

very few things
CoreTalents