Kijk eens in de Spiegel

We zeggen wel eens dat 'de ogen de spiegel van de ziel' zijn. Achter de ogen bevinden zich onze hersenen: het belangrijkste orgaan in ons lichaam. Het zijn onze hersenen die bepalen hoe ons karakter wordt (onze aard) en waar we aanleg voor hebben (onze potentie). Ons spreekwoordelijke hart drijft onze (intrinsieke) motivatie. 


Wellicht heeft u het uw ouders ooit eens gevraagd, 'Wat gaat er in de toekomst gebeuren?'. Hadden we maar een kristallen bol en konden we onze toekomst uitstippelen naar ons ideaal. Vaak denken we dat we daar geen zicht op hebben, maar niets blijkt minder waar! Als het op studiekeuze en/of een toekomstig beroep aankomt, kunnen we wel degelijk op jonge leeftijd tekenen zien voor waar iemand in zal kunnen gaan uitblinken.

We hebben het hier over KernTalenten. De sterke KernTalenten zijn de talenten die de energie leveren waar je levenslang uit kunt putten. De kleine KernTalenten en sommige combinaties van KernTalenten geven iemands grenzen aan. Dit is waarom een volledige KernTalenten­constellatie het kompas van iemands persoonlijkheid vormt. Ze toont u uzelf of uw (potentiële) werknemer als die unieke persoon met die speciale combinatie van eigenschappen en elke combinatie is even waardevol!

KernTalenten weerspiegelen de genetische aanleg (dus wat in het DNA vastligt), de aard (nature) en de dingen die een persoon al op zeer jonge leeftijd (vóór het vierde levensjaar) heeft geleerd en meegekregen (nurture). Een behoorlijk compleet beeld dus en alle KernTalenten samen laten daarmee echt de “aard van het beestje” zien.

Mijn expertise is hoofdzakelijk burn-out/ bore-out, hoogbegaafdheid/ hoogsensitiviteit en onderwijs, maar iedereen kan bij mij terecht voor een analyse! 


Kijk zelf ook eens in de spiegel en ontdek uw KernTalenten!


De KernTalenten werden in 1989 door Danielle Krekels ontdekt toen ze overeenkomsten zag in het spelgedrag van ingenieurs tijdens hun kindertijd, en wereldwijd onderzocht en ontwikkeld op meer dan 10.000 ingenieurs en wetenschappers. Sinds 2004 is de methode gebruiksklaar. De methode gaat uit van waar u als kind mee speelde vanaf uw vierde jaar tot aan je puberteit.

Wist u dat Prof. Dr. Dick Swaab (is een Nederlandse arts en neurobioloog, die bekendheid geniet als hersenonderzoeker) een fan van de methode is? Hij vertelde bij de introductie van ons Nederlandse bedrijf “KernTalenten BV” in januari 2018 hoe de KernTalenten terug te vinden zijn in bepaalde hersenstructuren en schreef het voorwoord in Danielle Krekels' laatste boek 'Krachtig met KernTalenten':
“Dit boek is een leidraad voor iedereen die vragen heeft over hoe hij/zij in elkaar zit, wat zijn of haar rol in het leven zou kunnen zijn en als je keuzes wilt maken waar je na 25 jaar nog gelukkig mee bent.”