Bespiegelingen Lenormand

Marie Anne Adelaïde Lenormand werd in 1772 geboren in Alençon (Frankrijk) als dochter van een welgestelde lakenhandelaar. Als kind blijkt zij al over paranormale gaven te beschikken. Na het overlijden van haar vader verhuist ze naar Parijs, waar ze de kunst van het kaartleggen leert en een salon opent voor waarzeggerij.
Nadat haar voorspelling aan Joséphine de Beauharnais dat zij en Napoléon de troon in Frankrijk zullen bestijgen uitkomt, wordt ze beroemd en wordt ze zelfs door het hof geraadpleegd bij belangrijke beslissingen.
Ze overlijdt in Parijs op 71-jarige leeftijd in 1843.
Dankzij haar heeft het kaartleggen een opleving gekregen.

Ook wel bekend als het huisvrouwen tarot. Op elke kaart vind je enkele steekwoorden die de betekenis van de kaart duiden. daarnaast vind je bovenin ook de duiding bij gesloten ja/nee vragen.


Er zijn verschillende leggingen mogelijk. Denk aan het trekken van een dagkaart, maar ook bijvoorbeeld verleden-heden-toekomst, het keltisch kruis en het grande tableau (met alle kaarten).

Combinaties van kaarten bieden ook weer nieuwe betekenissen en brengen nuance aan. 

Dit deck is met ingang van juli 2022 beschikbaar als relatiegeschenk bij een kerntalentenontdekking.

Wil je hem graag los kopen, zonder ontdekking, dan kost dit deck € 15,- (incl btw, excl eventuele verzendkosten). Neem bij interesse gerust contact op.