Voor wie is Achter de Spiegel?

Op mijn oude site stond: voor nieuwsgierigen en individuën met een wonderlijke kijk op de wereld. 
De afgelopen jaren hebben gebleken dat eigenlijk iedereen daar wel onder valt. Iedereen is wel nieuwsgierig en iedereen kijkt op zijn eigen wonderlijke manier naar de wereld. 

Mijn nieuwsgierige aard en mijn levenservaring, maken dat ik iedereen kan helpen in de spiegel te kijken, om zichzelf te ontdekken en te leren kennen. Daar is de methode ook uitermate geschikt voor. 

Of je nu werkgever bent of werkzoekende of ZZP'er, ik kan je de basis aanreiken van waaruit je verder je werkplek kunt inrichten. Of het nu gaat om reïntegratie, een nieuwe functie of promotie, een carriereswitch of een uitbreiding..., met de informatie op zak die ik je na afloop van een analyse aanreik, kun je verder. Een analyse is een ideale assessmenttool, om te helpen iedereen op de juiste plek te krijgen. Het zorgt voor erkenning en wederzijds begrip, zowel thuis als op de werkvloer.
Voor begeleiders en coaches biedt een KernTalentenanalyseverslag een ideaal uitgangspunt om passende persoonlijke begeleiding op af te stemmen en zo maatwerk te leveren. Werken aan burn-out/bore-out preventie of herstel kan zo een stuk efficiënter worden opgepakt.

Omdat het al vanaf de leeftijd van ongeveer 12 jaar mogelijk is om iemand te analyseren, kan ik ook helpen de bomen het bos doen zien als je er niet uitkomt bij het moeten maken van een profiel- of studiekeuze. Een keuze gebaseerd op energiegevers, zodat je gericht op zoek kan gaan naar een vervolgopleiding of baan die past bij waar jíj energie van krijgt.
Ook bij jong volwassenen die vastlopen op school, biedt het een basis om passende begeleiding op af te stemmen. Doordat een scholier inzicht in zijn aard, zijn potentie en zijn intrinsieke motivatie krijgt, neemt zelfvertrouwen toe. 

Betreft het iemand die hoogbegaafd is of bestaat er een vermoeden van hoogbegaafdheid? Daar kan ik ook zeker bij helpen, als analist, maar ook vanuit mijn expertise als specialist begaafdheid. De KernTalentenmethodiek biedt nauwelijks ruimte om een persoonlijkheids- of competentietest te manipuleren, wat nog wel eens bij andere tests gebeurt. Dit maakt het een ideale tool om in kaart te brengen waar een hoogbegaafde nu écht energie van krijgt.