Kijk eens in de Spiegel 


De spiegel wordt veel gebruikt in verhalen en sprookjes om mensen dieper naar hun eigen ziel te laten kijken. Kijk maar naar Alice die achter de spiegel een wonderland aantrof, een afspiegeling van wat er allemaal in haar hoofd omging. Ik herken mezelf ook wel een beetje in Alice: geen idee of visie is mij te gek of onwerkelijk. The sky is the limit!

De waargebeurde geschiedenis dat mede de inspiratiebron vormde voor het sprookje Sneeuwwitje, vertelde dat de spiegel die we nu kennen als de toverspiegel zo mooi en glad zou zijn geweest dat het 'de waarheid vertelde'. Het werd daarom ook wel de 'Pratende Spiegel' genoemd.

Spiegels zijn confronterend, maar ook al doet de waarheid soms pijn, het kan ons ontzettend goed op weg helpen.


We zeggen wel eens dat 'de ogen de spiegel van de ziel' zijn. Achter de ogen bevinden zich onze hersenen: het belangrijkste orgaan in ons lichaam. Het zijn onze hersenen die bepalen hoe ons karakter wordt (onze aard) en waar we aanleg voor hebben (onze potentie). Ons spreekwoordelijke hart drijft ons (intrinsieke motivatie).

We hebben het hier over kerntalenten. De sterke kerntalenten zijn de talenten die de energie leveren waar je levenslang uit kunt putten. De kleine kerntalenten en sommige combinaties van kerntalenten geven iemands grenzen aan. Dit is waarom een volledige kerntalenten­constellatie het kompas van iemands persoonlijkheid vormt. Ze toont u uzelf of uw (potentiële) werknemer als die unieke persoon met die speciale combinatie van eigenschappen en elke combinatie is even waardevol!

Kerntalenten weerspiegelen de genetische aanleg (dus wat in het DNA vastligt), de aard (nature) en de dingen die een persoon al op zeer jonge leeftijd (vóór het vierde levensjaar) heeft geleerd en meegekregen (nurture). Een behoorlijk compleet beeld dus en alle kerntalenten samen laten daarmee echt de “aard van het beestje” zien.

Kijk zelf ook eens in de spiegel en ontdek uw kerntalenten!

Kerntalenten en...

Studiekeuze en Loopbaan-ontwikkeling

Hoogbegaafdheid

Ondernemerschap en leiderschap

Wist u dat... ?

... de kerntalenten in 1989 door Danielle Krekels 

werden ontdekt toen ze overeenkomsten zag in het spelgedrag van ingenieurs tijdens hun kindertijd, en wereldwijd is onderzocht en ontwikkeld op meer dan 10.000 ingenieurs en wetenschappers. Sinds 2004 is de methode gebruiksklaar. De methode gaat uit van waar u als kind mee speelde vanaf uw vierde jaar tot aan je puberteit.


... de kerntalentenmethode met haar bedenker Danielle Krekels in Nederland in 2015 is geprezen met de Mensa Fonds Award - categorie 'Werk'.

Als beste persoonlijkheidstest ter wereld - volgens hoogbegaafden - zet deze erkenning de kerntalenten prominent op de kaart voor het maken van professionele, duurzame en positieve keuzes met en voor gewone én hoogbegaafde medewerkers.

Wist u dat Prof. Dr. Dick Swaab (is een Nederlandse arts en neurobioloog, die bekendheid geniet als hersenonderzoeker) een fan van de methode is? Hij vertelde bij de introductie van ons Nederlandse bedrijf “Kerntalenten BV” in januari 2018 hoe de kerntalenten terug te vinden zijn in bepaalde hersenstructuren en schreef het voorwoord in Danielle Krekels' laatste boek 'Krachtig met kerntalenten':
“Dit boek is een leidraad voor iedereen die vragen heeft over hoe hij/zij in elkaar zit, wat zijn of haar rol in het leven zou kunnen zijn en als je keuzes wilt maken waar je na 25 jaar nog gelukkig mee bent.”

Kijk eens in de spiegel
through the looking glass