Jacqueline Schepers-Huijben
Jacqueline Schepers-Huijben
Foto van Jacqueline Schepers-Huijben genomen door Jenneke van Genechten

Even Voorstellen

Ik ben Jacqueline Schepers-Huijben, in de eerste plaats echtgenote van een lieve man, moeder van twee schatten van kinderen (2008 en 2010) en baasje van onze lieve, trouwe viervoeter.


In 2018 heb ik de opleiding gevolgd tot KernTalentenanalist bij CoreTalents en na afronden van de opleiding 'Train the Professional', mag ik mij erkend analist noemen. Het leidde tot het oprichten van mijn eigen bedrijf:  'Achter de Spiegel'. Het is de Engelse vertaling voor het tweede boek van Lewis Caroll over Alice in Wonderland 'Through the Looking Glass'. De spiegel wordt veel gebruikt in verhalen en sprookjes, om mensen dieper naar hun eigen ziel te laten kijken. Kijk maar naar Alice die achter de spiegel een wonderland aantrof, een afspiegeling van wat er allemaal in haar hoofd omging. De waargebeurde geschiedenis dat mede de inspiratiebron vormde voor het sprookje Sneeuwwitje vertelde dat de spiegel die we nu kennen als de toverspiegel zo mooi en glad zou zijn geweest dat het 'de waarheid vertelde'. Het werd daarom ook wel de 'Pratende Spiegel' genoemd.
Spiegels zijn confronterend, maar ook al doet de waarheid soms pijn, het kan ons ontzettend goed op weg helpen.


Mijn jarenlange ervaring binnen het onderwijs als o.a. docent, leerlingbegeleider, docentenopleider, coördinator dyslexie en specialist (hoog)begaafdheid hebben mij als analist een enorme berg mensenkennis opgeleverd, welke ik hierbij ten volle kan benutten. Mijn persoonlijke ervaringen met hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, stress, burn-out en bore-out maken mij ook een ervaringsdeskundige. De KernTalentenmethode heeft mij persoonlijk inzichten van onschatbare waarde opgeleverd. Door deze opgedane kennis ben ik goed in staat zowel jongeren als volwassenen te helpen bij het verkrijgen van inzicht in hun sterke en kleine KernTalenten en ze helpen weer grip te krijgen op hun leven. Een juiste studie- of beroepskeuze gebaseerd op energiegevers legt een goede basis voor een gezond en gelukkig leven. En inzichten in je eigen potentie geeft nieuwe kansen om te excelleren op de arbeidsmarkt. Zo kunnen burn-out en bore-out, en het daarbij behorende leed, voorkomen worden.

KernTalentenanalyses en KernTalentenontdekkingen kunnen ook voor uw bedrijf een grote meerwaarde zijn. Het geeft inzicht in de beste wijze om uw personeel duurzaam in te zetten, wat uw bedrijf geen windeieren zal leggen. Werkverzuim door burn-out of bore-out kost bedrijven immers jaarlijks handenvol geld. Ook scholen zijn gebaat bij deze methode. Niet alleen doordat het de talenten van personeel goed in kaart brengt, maar ook omdat het helpt bij het maken van de juiste studie-/ profielkeuze door twijfelende scholieren. Én omdat helpt potentiele drop-outs weer op de rit te krijgen.

In september 2017 heb ik tevens samen met goede vrienden HOE ‘Hoogbegaafdheid Ondersteuning en Educatie’ opgericht, met als doel kennis over en onderwijs voor hoogbegaafden beter en passender te maken.

Tenslotte probeer ik ook maandelijks meerdere passies en eigen sterke KernTalenten te voeden door als gids rondleidingen te geven in het ondergronds labyrinth van Museum Romeinse Katakomben te Valkenburg aan de Geul.

Ik ben vrij actief op sociale media, zowel op Facebook (ook voor HOE), Twitter en Instagram als Linkedin. Volg mij om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en KernTalenten.Foto's beneden genomen door Jenneke van Genechten. Foto boven genomen door Rob van Hoorn.

Jacqueline Schepers-Huijben Achter de Spiegel