Jacqueline Schepers-Huijben Achter de Spiegel
Jacqueline Schepers-Huijben
Jacqueline Schepers-Huijben

Even Voorstellen

Ik ben Jacqueline Schepers-Huijben, in de eerste plaats echtgenote van een lieve man, moeder van twee schatten van kinderen (2008 en 2010) en baasje van onze twee lieve, trouwe viervoeters (Gizmo de Welsh Springer Spaniel en Ollie de Engelse Cocker Spaniel).


In 2018 heb ik de opleiding gevolgd tot KernTalentenanalist bij CoreTalents en na afronden van de opleiding 'Train the Professional', mag ik mij erkend analist noemen. Het leidde tot het oprichten van mijn eigen bedrijf:  'Achter de Spiegel'. Het is een vertaling naar het Nederlands van het tweede boek van Lewis Caroll over Alice in Wonderland 'Through the Looking Glass'. 

Mijn jarenlange ervaring binnen het onderwijs als o.a. docent (Engels VO 2e graads), leerlingbegeleider (Leefstijl & Talent-Vaardig), docentenopleider (Post-Master Individuele Begeleidingsvaardigheden), coördinator dyslexie, ook bovenschools, (Master-SEN Remedial Teaching VO) en specialist (hoog)begaafdheid (Master-SEN Specialisatie Hoogbegaafdheid) hebben mij, naast mijn jeugd als ex-pat in ontwikkelingslanden (4 jaar Egypte en 4 jaar Mexico), een enorme berg mensenkennis opgeleverd, welke ik als analist ten volste kan en wil benutten. (Kijk voor mijn volledige CV op LinkedIn). Mijn persoonlijke ervaringen met hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, stress, burn-out en bore-out maken van mij daarnaast ook een ervaringsdeskundige. Door het leed zelf te ondergaan, heb ik leren inzien hoe lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Gedurende mijn periode van herstel kwam ik in aanraking met de KernTalentenmethodiek van Danielle Krekels. Deze methode heeft mij persoonlijk inzichten van onschatbare waarde opgeleverd.

In 2021 besloot ik dat ik ouders/ verzorgers van hoogbegaafde kinderen die in hetzelfde schuitje zitten, waar ik zelf als ouder ook ooit in heb gezeten, meer wilde bieden. Ik besloot de Peers4Parents Facilitator Training te volgen. Ouders in hun kracht zetten en handvatten en inzichten bieden, die ze diep van binnen altijd al voorhanden hadden, intuitief naar boven halen. Maar ook laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Ouders kennis meegeven die ze direct dezelfde dag nog praktisch kunnen inzetten en oefenen, zonder tussenkomst van een overkoepelende (zorg)instantie.

Mijn ervaringen en mijn opgedane kennis zet ik nu in op velerlei gebieden: studiekeuzeadvies, loopbaan(ontwikkel)advies, onderwijsadvies, human resources, faciliteren van oudergroepen voor ouders en verzorgers van hoogbegaafde kinderen/jongeren... 


Voor een analyse of ontdekking kan iedereen bij mij terecht!

Specialisaties: 

  • burn-out/ bore-out
  • hoogbegaafdheid/ hoogsensitiviteit 
  • onderwijs/ studiekeuze.


Gevolgde Masterclasses CoreTalents:

  • Complexe Combinaties in KernTalenten (november 2019); ster behaald.
  • KernTalenten en Hoogbegaafdheid (april 2020); ster behaald.
  • KernTalenten en Stress, Burn-/Bore-out & HSP (juni 2020).


Daarnaast volg ik jaarlijks de nodige Verdiepingsdagen van CoreTalents om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen.


Ik ben vrij actief op sociale media, zowel op Facebook en Instagram als LinkedIn. Volg mij om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en KernTalenten.

gizeg '84
Guadaloupe '89
Ollie
mad as a hatter