Jacqueline Schepers-Huijben

Even Voorstellen

Ik ben Jacqueline Schepers-Huijben, in de eerste plaats echtgenote van een lieve man, moeder van twee schatten van kinderen (2008 en 2010) en baasje van onze lieve, trouwe viervoeter.


In 2018 heb ik de opleiding gevolgd tot KernTalentenanalist bij CoreTalents en na afronden van de opleiding 'Train the Professional', mag ik mij erkend analist noemen. Het leidde tot het oprichten van mijn eigen bedrijf:  'Achter de Spiegel'. Het is een vertaling naar het Nederlands van het tweede boek van Lewis Caroll over Alice in Wonderland 'Through the Looking Glass'.
De spiegel wordt veel gebruikt in verhalen en sprookjes om mensen dieper naar hun eigen ziel te laten kijken. Kijk maar naar Alice die achter de spiegel een wonderland aantrof, een afspiegeling van wat er allemaal in haar hoofd omging. Ik herken mezelf ook wel een beetje in Alice: geen idee of visie is mij te gek of onwerkelijk. The sky is the limit!
De waargebeurde geschiedenis dat mede de inspiratiebron vormde voor het sprookje Sneeuwwitje, vertelde dat de spiegel die we nu kennen als de toverspiegel zo mooi en glad zou zijn geweest dat het 'de waarheid vertelde'. Het werd daarom ook wel de 'Pratende Spiegel' genoemd.

Spiegels zijn confronterend, maar ook al doet de waarheid soms pijn, het kan ons ontzettend goed op weg helpen.


Mijn jarenlange ervaring binnen het onderwijs als o.a. docent, leerlingbegeleider, docentenopleider, coördinator dyslexie en specialist (hoog)begaafdheid hebben mij, naast mijn jeugd als ex-pat in ontwikkelingslanden, een enorme berg mensenkennis opgeleverd, welke ik als analist ten volste kan en wil benutten. Mijn persoonlijke ervaringen met hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, stress, burn-out en bore-out maken van mij daarnaast ook een ervaringsdeskundige. Door het leed zelf te ondergaan, heb ik leren inzien hoe lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Gedurende mijn periode van herstel kwam ik in aanraking met de KernTalentenmethodiek van Danielle Krekels. Deze methode heeft mij persoonlijk inzichten van onschatbare waarde opgeleverd.
Deze opgedane ervaringen en kennis maken dat ik goed in staat ben zowel jongeren als volwassenen te helpen verkrijgen van grip op hun leven door middel van inzicht in hun sterke en kleine KernTalenten. Een juiste studie- of beroepskeuze gebaseerd op energiegevers legt een goede basis voor een gezond en gelukkig leven. En inzicht in je eigen potentie biedt zelfvertrouwen en nieuwe kansen om te excelleren op de arbeidsmarkt. Zo kunnen burn-out en bore-out, en het daarbij behorende leed, mede voorkomen worden.

In september 2017 heb ik tevens samen met goede vrienden HOE ‘Hoogbegaafdheid Ondersteuning en Educatie’ opgericht, met als doel kennis over en onderwijs voor hoogbegaafden beter en passender te maken.

Ik ben vrij actief op sociale media, zowel op Facebook (ook voor HOE), Twitter en Instagram als Linkedin. Volg mij om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en KernTalenten.Portretfoto genomen door Rob van Hoorn.

'All it takes is faith, trust and a little pixie dust'

J.M. Barrie (Peter Pan)

'Those who don't believe in magic, will never find it'

Roald Dahl