Jacqueline Schepers-Huijben Achter de Spiegel
Jacqueline Schepers-Huijben
Jacqueline Schepers-Huijben Achter de Spiegel KernTalentenanalyse

Even Voorstellen

Ik ben Jacqueline Schepers-Huijben, in de eerste plaats echtgenote van een lieve man, moeder van twee schatten van kinderen (2008 en 2010) en baasje van onze twee lieve, trouwe viervoeters.


In 2018 heb ik de opleiding gevolgd tot KernTalentenanalist bij CoreTalents en na afronden van de opleiding 'Train the Professional', mag ik mij erkend analist noemen. Het leidde tot het oprichten van mijn eigen bedrijf:  'Achter de Spiegel'. Het is een vertaling naar het Nederlands van het tweede boek van Lewis Caroll over Alice in Wonderland 'Through the Looking Glass'. 

Mijn jarenlange ervaring binnen het onderwijs als o.a. docent (Engels VO 2e graads), leerlingbegeleider (Leefstijl & Talent-Vaardig), docentenopleider (Post-Master Individuele Begeleidingsvaardigheden), coördinator dyslexie, ook bovenschools, (Master-SEN Remedial Teaching VO) en specialist (hoog)begaafdheid (Master-SEN Specialisatie Hoogbegaafdheid) hebben mij, naast mijn jeugd als ex-pat in ontwikkelingslanden (4 jaar Egypte en 4 jaar Mexico), een enorme berg mensenkennis opgeleverd, welke ik als analist ten volste kan en wil benutten. Mijn persoonlijke ervaringen met hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, stress, burn-out en bore-out maken van mij daarnaast ook een ervaringsdeskundige. Door het leed zelf te ondergaan, heb ik leren inzien hoe lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Gedurende mijn periode van herstel kwam ik in aanraking met de KernTalentenmethodiek van Danielle Krekels. Deze methode heeft mij persoonlijk inzichten van onschatbare waarde opgeleverd.
Deze opgedane ervaringen en kennis maken dat ik goed in staat ben zowel jongeren als volwassenen te helpen verkrijgen van grip op hun leven door middel van inzicht in hun unieke en persoonlijke KernTalentenconstellatie. Een juiste studie- of beroepskeuze gebaseerd op energiegevers legt een goede basis voor een gezond en gelukkig leven. En inzicht in je eigen potentie biedt zelfvertrouwen en nieuwe kansen om te excelleren op de arbeidsmarkt. Zo kunnen burn-out en bore-out, en het daarbij behorende leed, mede voorkomen worden.

Iedereen kan bij mij terecht voor een analyse!
Mijn specialisaties zijn burn-out/ bore-out, hoogbegaafdheid/ hoogsensitiviteit en onderwijs/studiekeuze.

Gevolgde Masterclasses CoreTalents:
- Complexe Combinaties in KernTalenten  (november 2019); ster behaald.
- KernTalenten en Hoogbegaafdheid (april 2020); ster behaald.
- KernTalenten en Stress, Burn-/Bore-out & HSP (juni 2020).

In september 2017 heb ik tevens samen met goede vrienden HOE ‘Hoogbegaafdheid Ondersteuning en Educatie’ opgericht, met als doel kennis over en onderwijs voor hoogbegaafden beter en passender te maken.
Wij bieden samen vanaf 2021 Het SENG-model Peers4Parents oudercursussen voor ouders van (hoog)begaafde kinderen aan in (Zuid) Limburg.

Ik ben vrij actief op sociale media, zowel op Facebook (ook voor HOE), Twitter en Instagram als Linkedin. Volg mij om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en KernTalenten.


Portretfoto (boven - midden) genomen door Rob van Hoorn fotografie.

Onderstaande foto werd in april 2016 van mij genomen door de, destijds, Fotograaf des Vaderlands, Ilvy Njiokiktjien. Het werd genomen tijdens een sessie bij de arbeidspsycholoog voor een reportage over vrouwenrechten voor de Verenigde Naties in Genève. 
Het laat mij zien op mijn diepste dieptepunt: eenzaam, verlaten, kwetsbaar, onbegrepen, maar tegelijkertijd ook strijdlustig om er weer uit te komen. Als ik destijds mijn persoonlijke KernTalentenconstallatie had geweten, had mijn herstel veel minder lang hoeven duren, dan dat het uiteindelijk heeft geduurd. 
Ik weet hoe het is om in een gecombineerde burn-out en bore-out te zitten, met een zware depressie. Dat gun ik niemand. Ik gun iedereen wel het licht aan het einde van de tunnel en handvatten om eruit te komen.

'burn-out' door Ilvy Njioktitjien
faith trust and pixie dust

'All it takes is faith, trust and a little pixie dust'

J.M. Barrie (Peter Pan)

'Those who don't believe in magic, will never find it'

Roald Dahl