Jacqueline Schepers-Huijben

Wie zit er achter 'Achter de Spiegel'?

Ik ben Jacqueline Schepers-Huijben, een 'wondernemer' en 'emotioneel archeoloog'. Ik onderneem en verwonder me om alles wat de wereld te bieden heeft, vooral hoe mensen in elkaar zitten en wat hun drijft vanuit hun eigen emotionele ik. Ook ben ik echtgenote van een lieve man, moeder van twee schatten van kinderen (2008 en 2010) en baasje van onze twee lieve, trouwe viervoeters (Gizmo de Welsh Springer Spaniel en Ollie de Engelse Cocker Spaniel).


In 2018 heb ik de opleiding gevolgd tot kerntalentenanalist bij Coretalents en na afronden van de opleiding 'Train the Professional', mag ik mij nu erkend senior analist noemen. Het leidde tot het oprichten van mijn eigen bedrijf:  'Achter de Spiegel'. Het is een vertaling naar het Nederlands van het tweede boek van Lewis Caroll over Alice in Wonderland 'Through the Looking Glass'. 

Mijn jarenlange ervaring binnen het onderwijs als o.a. docent in het voortgezet onderwijs, leerlingbegeleider, docentenopleider, coördinator dyslexie, ook bovenschools voor het schoolbestuur, en specialist (hoog)begaafdheid, hebben mij, naast mijn jeugd als ex-pat in ontwikkelingslanden (4 jaar Egypte en 4 jaar Mexico), een enorme berg mensenkennis opgeleverd, welke ik als analist ten volste kan en wil benutten.
Mijn persoonlijke ervaringen met hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, stress, burn-out en bore-out maken van mij daarnaast ook een ervaringsdeskundige. Door het leed zelf te ondergaan, heb ik leren inzien hoe lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Alle (levens)ervaring die ik tot nu to heb opgedaan, heeft mij voorbereid op de fase van mijn leven waarin ik me nu bevind, zowel privé als op werkgebied.
Gedurende mijn periode van herstel kwam ik in aanraking met de kerntalentenmethodiek van Danielle Krekels welke mij persoonlijke inzichten van onschatbare waarde heeft opgeleverd.

In 2021 besloot ik dat ik ouders/ verzorgers van hoogbegaafde kinderen die in hetzelfde schuitje zitten, waar ik zelf als ouder ook ooit in heb gezeten, meer wilde bieden. Ik besloot de Peers4Parents Facilitator Training te volgen. Ouders in hun kracht zetten en handvatten en inzichten bieden, die ze diep van binnen altijd al voorhanden hadden, intuitief naar boven halen. Maar ook laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Ouders kennis meegeven die ze direct dezelfde dag nog praktisch kunnen inzetten en oefenen, zonder tussenkomst van een overkoepelende (zorg)instantie.

Mijn ervaringen en mijn opgedane kennis zet ik nu in op velerlei gebieden: studiekeuzeadvies, loopbaan(ontwikkel)advies, onderwijsadvies, human resources, faciliteren van oudergroepen voor ouders en verzorgers van hoogbegaafde kinderen/jongeren, spiegelen, filosoferen en sparren over het leven ... als individueel begeleider en adviseur.
Nb. Ik ben consulent, géén coach. Ik werk (na een analyse) niet met handelingsplannen of verdere methodieken, systemen of therapieën, maar op basis van behoefte en middels spiegelen. Mocht er wel behoefte zijn aan een vervolgtraject bij een gespecialiseerde coach, dan verwijs ik met liefde door naar een van mijn zeer bekwame en gemotiveerde partners.

Sinds 2021 ben ik op freelance basis werkzaam bij de gemeente Eijsden-Margraten binnen de afdeling Kunst en Cultuur als gastvrouw bij zowel het online als fysieke Taalcafé voor anderstaligen en sinds 2022 ook als coördinator voor SKEM, 'Structurele Kunst- en Cultuureducatie Eijsden-Margraten'.  Hierbij zetten we in op cultuureducatie op de basisscholen, waarbij kinderen worden aangemoedigd tot actieve kunst & cultuurparticipatie en het creatief denkvermogen wordt gestimuleerd. 

Voor een analyse of ontdekking kan iedereen bij mij terecht!

Specialisaties: 

 • hoogbegaafdheid/ hoogsensitiviteit 
 • burn-out/ bore-out 
 • onderwijs/ studiekeuze
 • ondernemerschap vanuit je kerntalenten
 • Engelstalige analyses.


Gevolgde Masterclasses Coretalents:

 • Complexe combinaties in kerntalenten (november 2019); Meesterproef gedaan en ster behaald.
 • Kerntalenten en hoogbegaafdheid (april 2020); Meesterproef gedaan en ster behaald.
 • Kerntalenten en stress, burn-/bore-out & HSP (juni 2020).
 • Ondernemen vanuit jouw eigen kerntalentenauthenticiteit (juni 2022); Meesterproef gedaan en ster behaald.
 • Kerntalenten en reïntegratie (november 2022).
 • Ikigai (gepland voor maart 2023)Daarnaast volg ik jaarlijks de nodige Verdiepingsdagen van Coretalents om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen.


Ik ben vrij actief op sociale media, zowel op Facebook en Instagram als LinkedIn. Volg mij om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en kerntalenten, maar ook om af en toe een spiegel voorgehouden te krijgen en mee te liften op lessen die ik zelf ook dagelijks nog uit het leven weet te halen.

gizeg '84
kerntalentenconstellatie Jacqueline
Guadaloupe '89
mad as a hatter

Foto's bovenin genomen door Sarina Uilenberg van Studio Zwartlicht & Carin van Kranenburg van Design 'n More (foto midden).