KernTalenten, Studiekeuze en Loopbaanontwikkeling

In Nederland worden we al op een hele jonge leeftijd voor een keuze gesteld: welk profiel willen we kiezen om examen in te doen. Een keuze waar veel scholieren nog niet aan toe zijn. Allereerst op biologisch vlak niet, omdat de prefrontale cortex, het deel van de hersenen waarmee we plannen en rationeel denken, pas rond ons 25e levensjaar ontwikkeld is. Toch moeten we al rond onze 14e een keuze maken die bepalend is voor ons verdere leven. 

Een keuze maken doen we dan vaak gebaseerd op de vakken waarin we uitblinken of op advies van onze ouders of leerkrachten. Misschien zelfs ook wel gebaseerd op keuzes van vrienden en vriendinnen. Of die keuze ook gebaseerd is op datgene waar u energie van krijgt, is nog maar de vraag.

Een KernTalentenanalyse is gebaseerd op wat u als kind het allerliefste deed. Daar we over het algemeen niet terug kunnen reizen in de tijd, maakt dat waar we mee speelden in die belangrijke fase in ons leven ook niet meer veranderd kan worden. Waar we ons vroeger mee bezighielden legde de basis voor waar we als volwassene ons op kunnen ontwikkelen: een kind wordt niet creatief van het spelen met Lego, maar speelde met Lego omdat het creatief ís.

Kleine KernTalenten zijn energievreters, Halve KernTalenten zijn neutraal en Sterke KernTalenten zijn energiegevers. 
Een profiel- of studiekeuze maken gebaseerd op Sterke KernTalenten legt de basis voor een beroep waar u uw sterke eieren in kwijt kan.  
Een werknemer een taak laten uitvoeren, gebaseerd op Sterke KernTalenten zorgt voor duurzame inzetbaarheid op de werkvloer en voorkomt uitval door bijvoorbeeld ziekte.


Iedereen kan bij mij terecht voor een KernTalentenanalyse, zolang u aan de gestelde leeftijdsgrens voldoet. Welke mogelijkheden er zijn, kunnen we samen bespreken. 


"Het is gemakkelijker sterke kinderen te maken dan gebroken volwassenen te repareren."
Frederick Douglass

daar waar je talenten en roeping kruisen

Voor meer informatie over hoe de KernTalenten methodiek kan helpen bij profiel- en studiekeuze, klik hier. 

working hard for something we care about is called passion

Voor meer informatie over hoe de KernTalenten methodiek kan helpen bij werving- en selectie, klik hier

'Oh, painting the roses red
And many a tear we shed
Because we know
They'll cease to grow
In fact, they'll soon be dead
And yet we go ahead
Painting the roses red
Painting the roses red
We're painting the roses red'(Uit Alice in Wonderland van Disney 1951)

painting the roses red
CoreTalents